Загальна кількість переглядів сторінки

середа, 29 червня 2011 р.

Школа активної молоді: II тур

Мені пощастило прийняти участь у цьому проекті. Він складався з двох турів: зимою 25 молодих людей, обраних зі всієї України, зустрілись у Києві, а навесні - у чудовому м.Коломиї! (Про перший тур читай тут: http://www.ngo.donetsk.ua/news/donecku-molod-navchayut-zaymatis-gromadskoyu-diyalnistyu-u-stolici)

Громадські активісти з різних областей вивчали досвід Коломийського Молодіжного центру та розповідали про власні успіхи.

6-8 травня 20 представників молодіжних громадських організацій, учасники Школи активної молоді, відвідали Коломийський Молодіжний центр, де познайомились з роботою та досвідом реалізації успішних проектів центру.

«Наш Молодіжний центр – єдиний такий у регіоні, а, може, і в Україні. Відкрився він 5 років тому як проект, підтриманий Європейським Союзом. За цей час ми залучили до наших гуртків, акції та заходів понад 2500 молодих людей, не враховуючи масових подій. Дотепер не отримали ніякої допомоги від влади, проте успішно реалізовуємо соціальні, освітні та екологічні проекти. Приємно бачити в нас гостей з усієї України. Сподіваюсь, наш досвід їм допоможе», - розповідає директор Молодіжного центру Руслан Вістовський.

В центрі учасники дізналися про особливості організації та роботи основних напрямків діяльності Молодіжного центру: 

- розвиток громадянської свідомості – тренінги з лідерства; заохочення молоді до участі в молодіжних громадських організаціях; 
- організація волонтерського руху. 
- юридична і психологічна підтримка - групові та індивідуальні консультації для батьків та молодих сімей; 
- розвиток навиків працевлаштування та підприємництва (отримання інформації про можливості отримання роботи; написання бізнес-планів, тощо); 
- підтримка здорового способу життя; 
- проведення екологічних акцій, навчання основам екологічного виховання; 
- робота мистецьких гуртків (танцювальних, образотворчих); 
- діяльність клубів за інтересами; діяльність дискусійних та інтелектуальних клубів; 

Також учасники візиту поділилися досвідом реалізації успішних проектів організаціями, які вони представляють, презентували свої домашні завдання – блоги своїх молодіжних організацій.
Хлопці та дівчата навчилися розміщувати фото та відео у соціальних мережах, вивчали функціональні можливості медійних платформ, вчилися писати журналістські матеріали. Крім того вони взяли участь у тренінгах з лідерства та роботи в команді.

Також учасники Школи переглянули фільм «Соціальна мережа». Після перегляду вони обговорили, яким чином новітні мережі можуть покращити інформаційну роботу громадських організацій та сприяти швидкому поширенню інформації.

Людмила Ясіньковська представниця Молодіжного відділення Національного Екологічного Центру України ділиться враженнями від поїздки:
«Було дуже цікаво побувати в Коломиї та поділитися своїми досягненнями в громадській роботі за той час, коли ми не бачили один одного. Продуктивна робота в групах, пізнавальні та інформативні семінари і тренінги… Взагалі, молоді потрібні такі зустрічі, і навіть тій, яка ще не знайшла своєї ніші в громадській діяльності. Такі заходи зацікавлюють, надихають. Тепер в своїй організації розповім про те, чого навчилася».

У вільний час юнаки та дівчата познайомилися з визначними історичними та культурними місцями Коломиї.  

Метою проекту «Школа активної молоді», що здійснюється Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Молодий Рух» за підтримки Програми «Посилення впливу громадянського суспільства» Міжнародного фонду “Відродження” є підтримка потенціалу регіональних молодіжних організацій в Україні та сприяння зростанню професійного рівня їх лідерів шляхом проведення для них навчальних заходів та обмінів успішними практиками в роботі. 

Ознайомчий візит Школи відбувся за адресою:
Івано-Франківсько область, місто Коломия, вулиця Петлюри, 11, ГО «Коломийьский Молодіжний центр».


Інформація для зацікавленних:
Зараз проходить набір на участь у Школі толерантності та молодого лідера!
Деталі шукай тут: http://www.mr.org.ua/index.php?br=1&id=925

Немає коментарів:

Дописати коментар