Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 29 червня 2011 р.

Школа активної молоді: II тур

Мені пощастило прийняти участь у цьому проекті. Він складався з двох турів: зимою 25 молодих людей, обраних зі всієї України, зустрілись у Києві, а навесні - у чудовому м.Коломиї! (Про перший тур читай тут: http://www.ngo.donetsk.ua/news/donecku-molod-navchayut-zaymatis-gromadskoyu-diyalnistyu-u-stolici)

Громадські активісти з різних областей вивчали досвід Коломийського Молодіжного центру та розповідали про власні успіхи.

6-8 травня 20 представників молодіжних громадських організацій, учасники Школи активної молоді, відвідали Коломийський Молодіжний центр, де познайомились з роботою та досвідом реалізації успішних проектів центру.

«Наш Молодіжний центр – єдиний такий у регіоні, а, може, і в Україні. Відкрився він 5 років тому як проект, підтриманий Європейським Союзом. За цей час ми залучили до наших гуртків, акції та заходів понад 2500 молодих людей, не враховуючи масових подій. Дотепер не отримали ніякої допомоги від влади, проте успішно реалізовуємо соціальні, освітні та екологічні проекти. Приємно бачити в нас гостей з усієї України. Сподіваюсь, наш досвід їм допоможе», - розповідає директор Молодіжного центру Руслан Вістовський.

В центрі учасники дізналися про особливості організації та роботи основних напрямків діяльності Молодіжного центру: 

- розвиток громадянської свідомості – тренінги з лідерства; заохочення молоді до участі в молодіжних громадських організаціях; 
- організація волонтерського руху. 
- юридична і психологічна підтримка - групові та індивідуальні консультації для батьків та молодих сімей; 
- розвиток навиків працевлаштування та підприємництва (отримання інформації про можливості отримання роботи; написання бізнес-планів, тощо); 
- підтримка здорового способу життя; 
- проведення екологічних акцій, навчання основам екологічного виховання; 
- робота мистецьких гуртків (танцювальних, образотворчих); 
- діяльність клубів за інтересами; діяльність дискусійних та інтелектуальних клубів; 

Також учасники візиту поділилися досвідом реалізації успішних проектів організаціями, які вони представляють, презентували свої домашні завдання – блоги своїх молодіжних організацій.
Хлопці та дівчата навчилися розміщувати фото та відео у соціальних мережах, вивчали функціональні можливості медійних платформ, вчилися писати журналістські матеріали. Крім того вони взяли участь у тренінгах з лідерства та роботи в команді.

Також учасники Школи переглянули фільм «Соціальна мережа». Після перегляду вони обговорили, яким чином новітні мережі можуть покращити інформаційну роботу громадських організацій та сприяти швидкому поширенню інформації.

Людмила Ясіньковська представниця Молодіжного відділення Національного Екологічного Центру України ділиться враженнями від поїздки:
«Було дуже цікаво побувати в Коломиї та поділитися своїми досягненнями в громадській роботі за той час, коли ми не бачили один одного. Продуктивна робота в групах, пізнавальні та інформативні семінари і тренінги… Взагалі, молоді потрібні такі зустрічі, і навіть тій, яка ще не знайшла своєї ніші в громадській діяльності. Такі заходи зацікавлюють, надихають. Тепер в своїй організації розповім про те, чого навчилася».

У вільний час юнаки та дівчата познайомилися з визначними історичними та культурними місцями Коломиї.  

Метою проекту «Школа активної молоді», що здійснюється Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Молодий Рух» за підтримки Програми «Посилення впливу громадянського суспільства» Міжнародного фонду “Відродження” є підтримка потенціалу регіональних молодіжних організацій в Україні та сприяння зростанню професійного рівня їх лідерів шляхом проведення для них навчальних заходів та обмінів успішними практиками в роботі. 

Ознайомчий візит Школи відбувся за адресою:
Івано-Франківсько область, місто Коломия, вулиця Петлюри, 11, ГО «Коломийьский Молодіжний центр».


Інформація для зацікавленних:
Зараз проходить набір на участь у Школі толерантності та молодого лідера!
Деталі шукай тут: http://www.mr.org.ua/index.php?br=1&id=925

Перший регіональний семінар "Медіа та право"

Вітання усим читачам! Вибачаюсь, що була відсутня і не радувала Вас статтями(Сесія: ті, хто були студентами і наразі є, зрозуміють ;-) 
Сьогодні наткнулась на такий анонс, Вас, напевне, зацікавить!


До участі у тренінгу запрошуються випускники шкіл, журналісти-початківці, студенти та молоді активісти віком від 16 до 25 років.
Організатори - партнерська програма Колегіуму ім. Теодора Гойсса, Фонду ім. Роберта Боша та Спілки мовного та культурного обміну МітОст та Представництва фонда ім. Гайнріха Бьоля в Україні з українськими партнерами у сфері неформальної демократичної освіти молоді „Майстерня громадської активності“ .
Протягом трьох днів тренери - експерти в галузі журналістики та права нададуть учасницям/учасникам вичерпну інформацію щодо правових порушень в галузі журналістики, як з цим боротися та уникати, щодо практики застосування Закону України "Про доступ до публічної інформації" та інших законодавчих документів, український та іноземний досвід реформування галузі журналістики та надання раціональних свобод.
До участі у тренінгу запрошуються випускники шкіл,
журналісти - початківці, студенти та молоді активісти віком від 16 до 25 років м.Харкова.
 ***Учасникам  з інших міст не забезпечується житло та харчування, не відшкодовуються витрати на проїзд.
Обов`язковою умовою участі у заході є підготовка (по завершенню) твору-есе на відповідну тематику.
Відбір учасників відбуватиметься на конкурсних засадах. Для участі у тренінгу потрібно заповнити та надіслати анкету (додається до цього
оголошення) якнайшвидше, але не пізніше 4 липня 2011 року електронною поштою на адресу Marianaozerova@mail.ru, в темі повідомлення обов`язково вказати "Медіа та право".
Розгляд анкет відбуватиметься по мірі надходження. Про результати розгляду всі претенденти будуть повідомленні не пізніше 7 липня 2011 року.
Участь у Першому регіональному семінарі "Медіа та право" - 2011 є безкоштовною, всі учасники забезпечуються інформаційним матеріалом та сертифікатами про проходження курсу навчання.
Програма націлена на підтримку місцевої та міжрегіональної громадянській активності молоді, на відповідальне ставлення до суспільних проблем, а також на пожвавлення співпраці українських організацій у сфері неформальної демократичної освіти молоді. Програма реалізується в різних регіонах України з 2008 року. У 2011 році окремі частини програми "Майстерні громадської активності" підтримуються Міжнародним Фондом Допомоги та Дружби (Україна) та Посольством Польщі в Україні.
Членами всеукраїнської мережі „Майстерні громадської активності” є „Фундація регіональних ініциатив” (Київ, Рівне, Харків), Донецька громадська організація „Альянс”, Коаліція молодіжних організацій Черкаської області „Молода Черкащина” та „Клуб молодих лідерів” (м. Сімферополь). Партнерами програми з польського боку є НУО to.pole (Краків) та НУО Genius Loci – Duch Miejsca w Rudzie Śląskiej (Руда Сласка).

Контакти: 
За довідками звертайтеся за тел.: (093) 143-24-77  Маріанна,
або на e-mail адресу: Marianaozerova@mail.ru

Анкету знайдете на сайті: http://mozhlyvosti.in.ua/event/pershii-reg-onalnii-sem-nar-med-ta-pravo

P.S. До речі, координатор цього проекту, Маріанна, - моя подруга. Ми познайомились на проекті "Майстерня громадьскої активності". Вона - майбутній журналіст, вирішила вчити молодь науці пера, а я - створити газету і блог, щоб Ви мали можливість брати участь у різних цікавих проектах.
Хто допомогає нам реалізовувати проект і входить до складу команди? Наші друзі і однодумці. Хто придумав нам ідеї проектів? Ми і тільки ми. Хто допоміг нам покращити їх і довести до ладу? Наші тренери, що починали так само, як і ми. Скільки ми витратили грошей? Ніскільки! Канцелярію можна купити за власний кошт, а зв"язки і підтримку знайомих - купити нереально (а це приносить більшу користь, ніж купюри, коли ти "хворієш ідеєю", то і можливості підвертаються під руки). Тож...

Ви все ще не певні, що все у Ваших силах? ;-)